Rubus Idaeus Seed Oil – Olej z pestek malin

Nazwa zwyczajowa to Olej z pestek malin.

Działanie kosmetyczne: Rubus Idaeus Seed Oil jest składnikiem kosmetycznym o działaniu emolientowym. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni cienką warstwę, która zapobiega nadmiernej utracie wody i nawilża. Oprócz tego, substancja ta nawilża, odżywia i wzmacnia barierę lipidową naskórka, co sprawia, że skóra i włosy stają się bardziej odżywione i chronione. Dodatkowo, Rubus Idaeus Seed Oil posiada właściwości przeciwzapalne, które pomagają w redukcji wyprysków i regulacji pracy gruczołów łojowych. Jest również prom